Виставка в Брюсселі

/Files/images/12345/зображення_viber_2023-06-16_11-39-02-056.jpg

Нарешті роботи наших переможців Міжнародного конкурсу малюнку «Світ, в якому я хочу жити» Шарапи Поліни, Білика Олександра, Ковальової Поліни дісталися виставки в Брюсселі, Бельгія. Відкриття виставки відбудеться 26 червня 2023 року о 13:00 в Ukrainian Civil Society Hub.

На виставці будуть представлені малюнки дітей від 6 до 17 років. Діти, що відчули на собі пекельний подих війни, через творчість, посередництвом художніх прийомів відкривають в собі потенціал творця свого майбутнього, відчуваючи відповідальність за побудову мирного суспільства.

Спрямування Виставки - привернути увагу Європейського суспільства до проблеми виховання та підтримки творчого потенціалу молодого покоління на прикладі дітей України, що пережили жахливі впливи війни, але не втратили жагу до життя і бачать своє майбутнє. Виховання в собі відношення до дітей, як до майбутніх творців миру і власників і розбудовників світу, тих, що мають передати цей світ/мир своїм дітям. Це можливість всім людям різного віку, статі, соціальної приналежності, роду занять, замислитися, наскільки крихким є мир, та наскільки складним і важливим є його відновлення та збереження, та, наскільки зараз необхідне виховання в дітях культури миру, готовність до проголошення власної думки та світобачення, в тому числі через малюнки, проявляючи свою творчість, креативність та оригінальність.

В ході церемонії відкриття виставки планується онлайн-включення із Харкова.

Під час проходження виставки (26.06.2023 – 03.07.2023) відвідувачам буде запропоновано залишити повідомлення цим дітям, які опинились на війні. Цей обмін також дасть змогу побачити реальність такою, якою вона є, без будь-яких спотворень, надихнути на творчість, підтримати та заохотити цих молодих митців та створити зв’язки на міжнародному рівні, черговий раз говорячи таким чином про Мир та Безпеку!

Захід відбудеться за підтримки МІЖНАРОДНЩЇ АССОЦІАЦІЇ МИРОТВОРЦІВ ООН “СОЛДАТИ МИРУ” AISP/SPIA, СОЦІОКУЛЬТУРНОГО ЦЕНТРУ ТВОРЧОСТІ "LESHIRON DELLES", ГО “ГРОМАДСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ МИРОТВОРЦІВ ООН, УЧАСНИКІВ МІЖНАРОДНИХ ОПЕРАЦІЙ ТА ІНВАЛІДІВ ВІЙНИ” за сприяння ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ, ДЕПАРТАМЕНТУ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА, ДЕПАРТАМЕНТУ ПО РОБОБІ З ГРОМАДСЬКИМИ ОБ’ЄДНАННЯМИ, ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ СІМ'Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ, ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ім.Г.С.СКОВОРОДИ

Кiлькiсть переглядiв: 120

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.