Робоча поїздка делегації учасників Громадського руху миротворців ООН та юних миротворців Харкова

/Files/images/12345/зображення_viber_2023-06-09_11-25-11-981.jpg /Files/images/12345/зображення_viber_2023-06-09_11-25-14-543.jpg /Files/images/12345/зображення_viber_2023-06-09_11-25-16-524.jpg

З 26.05.2023 року по 04.06.2023 року на запрошення Президента міжнародної асоціації Миротворців ООН «Солдати миру» AISP-SPIA Лорана Аттар-Байру, за сприяння Директорату міжнародних молодіжних програм AISP-SPIA та при координації керівництва Громадського Об'єднання миротворців ООН, відбулася робоча поїздка делегації учасників Громадського руху миротворців ООН та юних миротворців Харкова, очолювана Сергієм Самойловим, Директором міжнародних молодіжних програм AISP-SPIA, Головою правління Громадського об'єднання миротворців ООН, до Женеви, з метою участі в урочистих та пам'ятних заходах на території Палацу Націй, у Штаб-квартирі ООН, з нагоди відзначення Міжнародного Дня миротворців ООН та 75-ї річниці початку миротворчих операцій ООН. До складу делегації увійшли і представники закладу освіти: Ясінецька Дар’я, Холодов Олег (11А), Шарапа Поліна (10А), Скорич Т.А., Шарапа С.В. (куратори).

Темою 75-ї річниці початку миротворчих операцій ООН є «Мир починається з мене». Саме тому, метою подорожі стало укріплення та налагодження відносин, обмін проєктними пропозиціями з представниками миротворчих кіл держав Європи, Азії, Африки, Американських континентів, що стали учасниками заходу. 210 делегатів від національних представництв у складі 11 делегацій, 90 студентів та учнів, юних миротворців Франції, Індії, України. Важливою складовою заходу стало підписання угоди та доручення до AISP-SPIA представництва Італії, Люксембургу, знайомство і обмін досвідом між юними – творцями миру.

Під час відкриття роботи Міжнародного дня Блакитних касок, Церемонії підняття прапора, медальної церемонії та конференції «Що я могу зробити для миру», в ході проведення урочистостей прозвучали звернення і вітальні слова Генерального секретаря ООН Антоніо Гуттеріша, Генерального представника ООН, Президента міжнародної асоціації Миротворців ООН «Солдати миру» AISP-SPIA Лорана Аттар-Байру (Франція), Віце-Президента міжнародної асоціації Миротворців ООН «Солдати миру» AISP-SPIA по Західній Європі Альберта Тибора (Бельгія), Віце-Президента міжнародної асоціації Миротворців ООН «Солдати миру» AISP-SPIA по Східній Європі Джерсі Банаха (Польща), Директора міжнародних молодіжних програм AISP-SPIA Сергія Самойлова (Україна), Генерального секретаря AISP-SPIA Індії доктора, професора Дінеша Сабніса, інших представників апарату управління Міжнародної асоціації миротворців ООН «Солдати миру» AISP/SPIA, стажерів Академіїї ООН. Відбулися виступи представників делегацій, в тому числі юних миротворців, у яких звучали доповіді щодо реалізації проєктів в галузі культурного обміну, спорту, націлених на встановлення, відбудову, сприяння та укріплення миру та недопущення конфліктів в майбутньому.

Як зазначив у своєму зверненні до присутніх під час конференції «Що я можу зробити для миру» керівник делегації від України, Директор міжнародних молодіжних програм AISP-SPIA Сергій Самойлов - «Якщо ми хочемо досягти справжнього миру в усьому світі, то треба починати з дітей. Саме з них, з тих, кому ми, старше покоління, ветерани повинні залишити світ у спадок! Ті програми, проєкти, які були створені та реалізовуються завдяки SPIA, зокрема «Школа миру», «Юний миротворець», є життєво необхідними!»

На рівні глав делегацій пройшли презентації та обговорення проєктів, в т.ч. щодо створення дитячих миротворчих таборів для дітей Харкова та Харківської області, що перебували в зоні ведення бойових дій, відбувся обмін пропозиціями щодо налагодження контактів між навчальним закладами середньої та вищої освіти ряду держав, що були представлені на заході.

Згідно з робочою програмою, учасники української делегації відвідали також Прагу, Відень, Ліон, Париж, де мали можливість ознайомитися з пам'ятками цих славетних міст, кожне з яких має свою дивовижну історію, яка гармонійно вплетена в історію загальносвітову!

Відбулось спілкування з керівництвом, представниками національних асоціацій AISP/SPIA Чехії, Австрії та ветеранських кіл у Празі та Відні. Учасники делегації мали можливість спілкування з Президентом міжнародної асоціації Миротворців ООН «Солдати миру» AISP-SPIA Лораном Аттар-Байру та представниками дирекції AISP-SPIA у Ліоні, місті, де знаходиться Штаб – квартира AISP-SPIA. Плідним та цікавим стало спілкування та знайомство з учасниками делегації із Індії, під керівництвом Генерального секретаря AISP-SPIA Індії доктора, професора Дінеша Сабніса, який є одним із керівників групи шкіл Ашока, Нашік, штат Махабхарашта. Під час неформального спілкування юні миротворці та педагоги, члени обох делегацій виявили багато спільного у поглядах на побудову мирного майбутнього для всього людства, звернувши увагу, що тільки разом, сумісними діями, проектами в галузі освіти, спорту, вивчення історії та культури народів, просвітництва, миро-творчості можна досягти цієї мети. Мали можливість під час екскурсійної програми відвідати Ліонський зоопарк та ознайомитися з пам'ятками цього дивовижного міста. Дякуємо за чудові екскурсії та супровід стажерам Академії ООН!

Від імені учасників делегації України дякуємо Президентові Міжнародної асоціації миротворців ООН AISP/SPIA Лорану Аттару – Байру, керівництву та національним представникам AISP/SPIA за всебічну підтримку в цей непростий час, за надані можливості бути разом в цей надважливий день та спільно діяти заради сприянню встановленню миру у всьому світі! Особлива подяка керівникам Українського представництва AISP/SPIA, Громадського об'єднання миротворців ООН, Сергію Самойлову та Олександрові Дорошенку за довіру та реалізацію можливостей для всіх учасників делегації, юних миротворців та педагогів і волонтерів громадського руху миротворців ООН.

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.