Районний семінар з англійської мови


Галерея "Семінар англійська мова 2020"

30 січня 2020 року в Харківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №119 Харківської міської ради Харківської області відбувся районний семінар-тренінг для вчителів іноземної мови«Активізація творчого потенціалу учнів під час навчання іноземних мов. Підготовка до ЗНО з англійської мови».

Мета семінару: відпрацювати методичні прийоми під час підготовки старшокласників до ЗНО з англійської мови, поділитися ефективними методами розкриття творчого потенціалу учнів при вивченні іноземних мов, познайомити вчителів району з діяльністю Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №119 Харківської міської ради Харківської області.

Гостями семінару-тренінгу були методист – консультант представництва видавництва Макміллан Мальцева Т.В. та викладач англійської мови НУА Карпенко О.В.

Мальцева Т.В. ознайомила присутніх з лінійкою підручників, за якими працює кафедра іноземної мови ХСШ №119, формами, що направлені на підготовку здобувачів освіти на виконання тестів ЗНО. Викладач Карпенко О.В. презентувала роботу кафедри англійської мови НУА щодо підготовки майбутніх абітурієнтів до ЗНО, ознайомила вчителів району з посібниками, методичними розробками, використанням лексичних одиниць для виконання тестових завдань тощо.

На початку семінару керівник РМО Матяш О.О. нагадала учасникам – учителям англійської мови наступні важливі моменти:

FACT FILEParts of ZNO 20203+1:

Reading Use of English Listening Duration120+30 mins

Потім вона зупинилася саме на частині «Аудіювання»: типах завдань, поступове опрацювання питань – а їх буде 16! З них: питання true–false таmultiplechoice. Текстів буде два, читатиметься кожен з них двічі.

Наступним етапом тренінгу були стратегії(Listeningstrategies),за якими вчителі мають готувати старшокласників до цієї частини ЗНО, а саме:

1/ Pre-listening activities:key words, identify the purpose, distractors, paraphrasal activities, synonyms, dictogloss …

2/ Through listeningactivities

3/ Answers or Post-listening

На кожному з названих етапів учасники семінару виконували завдання і визначали роль кожного з них для ефективної підготовки учнів до ЗНО. Насамкінець вчителі провели своєрідний бліц–Quiz за змістом тренінгу.

Касьянова І.І.., заступник директора з навчально-виховної роботи познайомила присутніх з роботою навчального закладу, основними особливостями і принципами роботи, розповіла про роботу педагогічного колективу щодо участі здобувачів освіти у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з англійської мови , конкурсі Flex.

Учителі англійської мови Лазаренко О.Ю., Олійник Ю.В., Кутько Ю.І., Точоних В.О.,Круглих Т.Ю., Матяш.О.О. представили роботу кафедри. Презентації містили візитівки вчителів, напрямки роботи шкільного методоб’єднання, форми, методи та прийоми, які використовуються на уроках, що спрямовані на підготовку до ЗНО , елементи( відеоуроки) уроків, відпрацювання навичок говоріння, аудіювання. Для релаксації учасників семінару була проведена фізкультхвилинка, що позитивно вплинула на подальшу роботу семінару.

Дякуємо за увагу!

Бажаємо натхнення у педагогічній діяльності!

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.