В онлайн-доступі розміщено електронні версії підручників для 9 класу

Цього року Міністерство освіти і науки вперше разом із плановим друком підручників закупило у видавництв електронні версії книг. Таким чином у вільному доступі для усіх бажаючих є повний комплект підручників для 9 класу з усіх предметів, найменувань та авторства, що закуповувалися 2017 року. Завантажити книги можна за посиланням.

«Цього року під час планової закупівлі нових підручників для 9 класу в тендерних вимогах ми прописали, що разом із друкованою версією видавництво має надати МОН електронну версію книги для вільного розповсюдження. Нам треба ще багато працювати як над якістю змісту, так і над візуальним оформленням книг. Це лише перший крок до того, аби згодом запровадити повноцінні мультимедійні підручники, що значно більше відповідають потребам та інтересам сучасних дітей, ніж звичайна паперова книжка», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

На сайті Інституту модернізації змісту освіти електронні версії підручників для учнів 9 класів ЗНЗ розділені відповідно до навчальних предметів – так їх значно зручніше шукати і людина витрачає менше часу.

2017 року загалом було надруковано 228 назв підручників для 9 класу. Загальний наклад – 8млн 346тис 347 примірників на суму 328млн 449тис гривень. Відбір підручників відбувався за участі вчительської спільноти. Сьогодні всі договори на розвезення підручників укладено, і вже 23,7% загального накладу (1млн 976тис 467 примірників) передано на доставку до обласних книжкових баз.

Нагадуємо, що раніше МОН також розмістило у вільному доступі Хрестоматію сучасної української дитячої літератури для читання в 1-4 класах. Вона доступна на сайті Міністерства, завантажити її можна тут.

Кiлькiсть переглядiв: 114

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.