Відзначення роковин Чорнобильської трагедії

Більш трьох десятиліть тому слово «Чорнобиль» обпекло серця мільйонів українців і з того часу з цим словом асоціюється скорбота, печаль, біль і туга за тими, хто вступив у двобій із неконтрольованим мирним атомом. Чорнобильська аварія стала найбільшою техногенною катастрофою в історії цивільної ядерної енергетики XX століття.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

Пам'ять знову і знову повертається до тієї страшної дати 26 квітня 1986 року. Чорнобильська трагедія - одна з найбільших трагедій світу. Тому 26 квітня учні школи хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто згорів у реакторі, хто помер від великої дози опромінення, рятуючи світ від радіаційної чуми.

Кiлькiсть переглядiв: 108

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.