Організація харчування учнів школи з 1 січня 2022 відбувається відповідно до постанови КМУ

від 24 березня 2021 р. № 305

Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

У другому семестрі 2021/2022 навчального року встановлено наступні грошові норми відповідно до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 21.11.2021 №928 "Про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти м.Харкова у 2022 році" :

-для учнів 1-4 класів (сніданок) - не більше 16,00 грн.
-для учнів 1-х класів безкоштовне харчування молоком, не більше 9.00 грн.
Для учнів 1-11 класів пільгового контингенту, а саме діти позбавлені батьківського піклування, діти з родин, що отримують допомогу як малозабезпечені родини, діти визнані внутрішньо переміщеними особами, діти учасників антитерористичної операції (операції об'єднаних сил), не більше 22.00

/Files/images/zdor1.jpg

«Турбота про здоров'я-це найважливіша праця вчителя. Від життєрадісності,бадьорості дітей залежить їх духовне життя,світогляд,розумовий розвиток,міцність знань, віра в своїсили» В.О.Сухомлинський

Раціональне харчування тих, хто навчається - одна з умов створення здоров`язберегаючого середовища в загальноосвітніх установах, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти.

Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології. Найважливішою умовою для підтримки здоров'я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне живлення. Питання організації шкільного харчування останніми роками викликають підвищену зацікавленість.

Основу передбачуваних підходів складає впровадження нових схем харчування школярів і використання сучасного високоякісного устаткування, що дозволяє при мінімальних витратах забезпечити харчування школярів на рівні вимог сьогоднішнього дня.

Тому адміністрація школи сьогодні приділяє велику увагу питанням життя і здоров'я дітей і підлітків. Особливо зараз гостро встало питання про організацію раціонального шкільного харчування. Харчування має бути збалансованим, протягом дня дитина має отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Якщо врахувати, що велику частину часу діти проводять в школі, то і повноцінно харчуватися вони повинні тут .

ШКІЛЬНА ЇДАЛЬНЯ

Шкільна їдальня працює щодня з 08.30 до 15.00.

/Files/images/zagayko/stolovaya/IMG_20220119_082004.jpg

Персонал забезпечує гаряче безкоштовне дієтичне харчування здобувачів освіти , які мають захворювання шлунково-кишкового тракту

/Files/images/zagayko/stolovaya/IMG_20220117_110615.jpg

Облік сніданків та обідів, якість приготування, організація споживання їжі ретельно контролюється адміністрацією школи та медперсоналом.

/Files/images/zagayko/IMG_20220117_110549.jpg

Організація шкільного харчування

/Files/images/zagayko/stolovaya/IMG_20220114_110225.jpg

/Files/images/zagayko/stolovaya/IMG_20220114_110039.jpg

Практика організації харчування в нашій школі переконала нас в перевазі їдалень, що працюють безпосередньо на сировині. Їх повна автономність в приготуванні їжі, дає велику можливість забезпечення на місці блюд найрізноманітнішого меню.
Приготування їжі в таких умовах вимагає наявність значного штату персоналу в таких їдальнях, вони мають бути оснащені повним устаткуванням для обробки сировини, приготування їжі, її роздачі, збору і миття посуду.

У нашій їдальні виконуються всі санітарно – епідеміологічні вимоги до організації живлення дітей, що навчаються в школі.
Всі приміщення укомплектовані необхідним устаткуванням. Цього року в шкільній їдальні був проведений ремонт.

За час роботи в школі не було жодного випадку захворювання кишковою інфекцією з вини їдальні. Перед входом в приміщення їдальні для миття рук організовано спеціальне місце, обладнане рукомийниками.

У меню школярів систематично включаються страви з м'яса, риби, молока. Проводиться анкетування батьків і продуктів, що вчаться по питаннях якості, і блюд, що виготовляються, асортименту . Результати опитів і пропозиції виносяться для обговорення на батьківських зборах і з обслуговуючим персоналом їдальні.

Класними керівниками проводиться позакласна виховна робота з учнями по вихованню культури харчування і відповідальності за своє здоров'я.

/Files/images/zagayko/stolovaya/IMG_0702.JPG

/Files/images/zagayko/stolovaya/IMG_0692.JPG

/Files/images/zagayko/stolovaya/IMG_0691.JPG

В організації харчуваннядітуй є ще багато невирішених проблем. Виконання програми "Дитяче харчування" дозволить школі досягти наступних результатів:

- Поліпшити якість харчування школярів і забезпечити його безпеку;

- Організувати правильне, збалансоване харчування дітей і підлітків з врахуванням їх вікових особливостей;

- Продовжити формувати навички здорового харчування здобувачів освіти і їх батьків;

- Укріпити матеріально-технічну базу шкільної їдальні.

- Оснастити бракуючим технологічним устаткуванням шкільний харчоблок;

- Удосконалювати розроблену систему моніторингу стану здоров'я учнів.

- Надавати соціальну підтримку окремим категоріям школярів.

Кiлькiсть переглядiв: 7684

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.